בריחת שתן בנשים בישראל

Vinker S, et al, IMAJ 2001; 3; September; 663-666

בריחת שתן שכיחה מאוד אצל נשים מבוגרות. נשים הסובלות מהתופעה נוטות לעיתים קרובות להסתיר את הבעיה אם על ידי שימוש בתחבושות היגייניות או על ידי שינוי אורח חייהן באופן שהן נמנעות מפעילויות העלולות להחצין את הבעיה. התופעה נפוצה פי 2.5-4 אצל נשים לעומת הגברים ויכולה להתרחש בכל שלב לאחר הבגרות (שכיחותה עולה עם הגיל).

מאפייני התופעה והשפעותיה על איכות החיים אינם מבוססים במידה מספקת מאחר ומרבית הנשים אינן מרגישות בנוח לפנות לרופאן לקבלת טיפול. במחקר זה, שנערך בישראל, נבדקה שכיחות הבעיה והשפעתה על איכות החיים, בקרב 418 נשים בגילאים 30-75 שנה (גיל ממוצע 11.8 ± 50).

148 נשים (36%) דיווחו על אירועים של בריחת שתן. הגיל הממוצע לתחילת התופעה דווח כ- 13 ± 43 שנים. נמצא שבריחת שתן נפוצה יותר בגילאים מבוגרים ומתרחשת אצל נשים בגיל המעבר, נשים עם משקל עודף ואצל אילו הסובלות מהפרעות כרוניות.

60% מהנשים הסובלות מבריחת שתן דווחו שהבעיה פוגעת באיכות חייהן ו- 44% מתוכן ציינו אף כי הפגיעה משמעותית ביותר.

32% בלבד מהנשים בלבד פנו לרופא עקב בעיה זו, מחציתן לרופא המשפחה. טיפול הוצע ל- 20% מהנשים שפנו לקבלת עזרה רפואית וב- 2/3 מהמקרים הטיפול הביא להקלה.

בריחת שתן היא בעיה נפוצה, הפוגעת באיכות החיים, ולמרות זאת, נשים אינן מרבות לפנות לרופא בשל בעיה זו, שבמקרים רבים ניתנת להקלה.

מידע נוסף

דילוג לתוכן