ניתוח כריתת רחם

את לא לבד.

הידעת שמדי שנה, כ-5,000 נשים בישראל עוברות ניתוח לכריתת רחם? הסטטיסטיקה מעידה ש-1 מכל 4 נשים, תזדקק לכריתת רחם ובקרב נשים מבוגרות יותר, השכיחות עולה: 1 מכל 3 נשים בגילאי 60 ומעלה, תעבור ניתוח לכריתת רחם.

מתי נאלצים לבצע כריתת רחם?

הצורך בכריתת רחם נקבע על פי התווית הרופא המטפל שלך, לאחר שביצע סדרת בדיקות והערכות קליניות מקיפות. במרבית המקרים, כריתת רחם מתבצעת בקרב נשים שסובלות מהבעיות הבאות:

  • רחם שרירני מוגדל – גידולים שפירים שעלולים לגרום לדימומים, כאבים ולחצים בבטן התחתונה
  • שינויים טרום ממאירים או ממאירים ברחם, בצוואר הרחם ובשחלות
  • דימום וסתי מוגבר או לא סדיר שטיפול תרופתי לא נתן לו מענה
  • צניחה של אברי האגן והרחם
  • צמיחה של תאי רירית הרחם בדופן שריר הרחם או מחוץ לרחם (אנדומטריוזיס/ אדנומיוזיס)

כיצד מתבצעת כריתת הרחם?

עם קבלת ההחלטה שהטיפול המיטבי הוא כריתת רחם, עומדות לרשותך מספר גישות ניתוחיות.
בגישה המסורתית, כריתת הרחם מבוצעת ע”י פתיחת הבטן, על כל הכרוך בזה: אשפוז של מספר ימים והחלמה לאורך מספר שבועות. עם זאת, בשנים האחרונות פותחו גישות ניתוחיות מתקדמות שהמשותף לכולן הוא מזעור רמת הפולשנות של הניתוח. זאת, על מנת להפחית ככל האפשר את שכיחות הסיבוכים במהלך הניתוח ואחריו ולקצר את משך האשפוז ותקופת ההחלמה.

כריתת רחם בגישה לפרוסקופית

הליך ניתוחי המבוצע בהרדמה כללית, במהלכו מוחדר מכשור אופטי וניתוחי לחלל הבטן באמצעות 4-3 חתכים זעירים בדופן הבטן. במהלך הניתוח, הרחם מוצא מהגוף דרך הנרתיק או דופן הבטן באופן שמקצר את משך האשפוז, מפחית את רמת הכאב ותורם להחלמה מהירה.

כריתת רחם בגישה נרתיקית vNOTES

שיטה זעיר פולשנית זו, הוטמעה לראשונה בארץ ע”י פרופ’ ליאור לבנשטיין, היא קפיצת מדרגה רפואית וטכנולוגית משמעותית, מאפשרת ניתוח כריתת רחם ללא חתכים שגורמים לצלקות ולפגיעה אסתטית.
הניתוח כולו מבוצע בגישה נרתיקית, בעזרת מצלמה ומכשור מיוחד. אמצעים מתקדמים אלו מספקים למנתח נקודת מבט רחבה ואופטימלית לכריתת רחם בטוחה, עם מינימום כאבים, דימומים וסיבוכים. הוצאת הרחם מגופך (עם או בלי השחלות והחצוצרות) מתבצע בגישה וגינלית.

תהליך ההחלמה מניתוח כריתת רחם בגישה נרתיקית

כריתת רחם בגישה וגינלית vNOTES דורשת אשפוז קצר בלבד ובמרבית המקרים תשוחררי לביתך לאחר השגחה על פי רוב של לילה בלבד. תקופת ההחלמה המהירה תאפשר לך לחזור לפעילות שגרתית ואירובית תוך זמן קצר, על פי הנחיות פרופ’ לבנשטיין. עם שחרורך, תזומני לביקורות תקופתיות שנועדו לוודא שתהליך ההחלמה תקין.

מהן ההשפעות של כריתת הרחם על גופך?

כריתת הרחם, התופס נפח קטן יחסית בחלל הבטן, אינה פוגעת באיכות החיים שלך ואינה מלווה בפגיעה תפקודית. לאחר כריתת הרחם, הדימום הווסתי ייפסק ללא השפעה על הוויסות ההורמונלי של הגוף ועל כן, אינך אמורה לסבול מגלי חום. ולא פחות חשוב: כריתת רחם אינה פוגעת בתפקוד המיני, בתשוקה המינית או באיכות חיי המין שלך.

האם ניתן לקבל כיסוי ביטוחי לניתוח כריתת רחם בגישה נרתיקית ולפרוסקופית?

כן, פרופ’ ליאור לבנשטיין מנתח נשים המבוטחות בביטוחים המשלימים של קופות החולים ובביטוחים הפרטיים של חברות הביטוח. למידע נוסף על ניתוח לכריתת רחם בגישת vNOTES או בגישה לפרוסקופית ופרטים על ההחזרים המגיעים לך מהביטוח,  צרי קשר ←

הומלץ לך לעבור ניתוח לכריתת רחם?

למידע נוסף על ניתוח לכריתת רחם בגישת vNOTES או בגישה לפרוסקופית ולתיאום פגישת ייעוץ עם פרופ’ לבנשטיין במרפאות בתל אביב ובחיפה, לחצי כאן ←
דילוג לתוכן